Tractorbumper

Waarom

HomeNieuwsWaarom

Gemiddeld vallen er jaarlijks 16 doden en 100 ernstig gewonden bij ongevallen met landbouwverkeer. (klik hier voor meer informatie)

Nieuwe tractoren worden steeds groter en kunnen steeds sneller rijden. Snelheden van 50 tot 60 km per uur zijn niet uitzonderlijk. Bij een (frontale) aanrijding worden de gevolgen hierdoor ook steeds groter, getuigen ook de afbeeldingen hiernaast.

Tractorbumper moet onze veiligheid op de weg verbeteren en heeft de volgende sterke punten:

Zichtbaarheid

Tractoren zijn in het midden voorzien van 2 koplampen. Verder zitten er bij de cabine 2 breedte lampen. Omdat de cabine smaller is dan de tractor, geven deze lichten niet de breedte van de machine aan. Met de bumper vooraan de tractor is het voor overige weggebruikers veel duidelijker hoe breed het voertuig is, vanwege de verlichting over de gehele breedte.

Veiligheid bij een aanrijding

De niet afgeschermde voorwielen van tractoren vormen een groot risicopunt bij een frontale aanrijding. Het frame van de tractorbumper helpt dit gebied te beschermen. Hierdoor kunnen ernstige gevolgen bij aanrijdingen met tractoren verminderd worden, zowel voor als tussen de wielen. Door de bumper op de goede hoogte te zetten, onderzijde 40 cm van de grond, hangt deze op dezelfde hoogte als de bumper van auto’s.

Uw voordelen

Bij grotere (bouw-)projecten wordt er vaak werk aanbesteed op basis van inschrijvingen. Naast de prijs waarvoor ze het werk kunnen verrichten, moet er vaak een plan van aanpak voorgelegd worden waarin staat hoe de aannemer te werk zal gaan. Grote bouwondernemingen en overheden hebben veiligheid erg hoog in het vaandel staan. Als u als ondernemer een plan van aanpak maakt waarin u aangeeft dat u met een tractorbumper rijdt om de zichtbaarheid en veiligheid te vergroten, weegt dit sterk mee in de aanbesteding.

Hoe is het begonnen? Kijk hier het filmpje: