Tractorbumper

Waarom

HomeAlgemeenWaarom

Tractorbumper staat voor veiligheid, design en praktisch gebruik. Tractorbumper vergroot de zichtbaarheid van de breedte van trekkers, helpt ter afscherming van de wielen en zorgt voor meer waardering van uw medeweggebruikers. Een stoere uitstraling met de markering, verlichting en een nette afwerking.

Zichtbaarheid

De verlichting van een tractor geeft niet de volledige breedte van een tractor aan. De breedtelampen van een tractor mogen volgens wetgeving 40cm vanaf de buitenkant van een tractor gepositioneerd zijn. De tractor is in totaal bijna 1 meter breder dan de verlichting van de tractor aangeeft. Duidelijke rijverlichting die de breedte van de tractor aangeeft ontbreekt zonder Tractorbumper.

Het is voor automobilisten, fietsers en voetgangers lastig om een tractor tijdig te herkennen en de breedte in te schatten. Door de breedteverlichting, contourverlichting, rood-wit markering en markeringsstokken van de Tractorbumper wordt de zichtbaarheid van de breedte van tractors vergroot. Medeweggebruikers ervaren een snellere en betere voertuigherkenning.

Veiligheid

Hiernaast helpt de Tractorbumper ter afscherming van de wielen aan zowel voorzijde als zijkant. Bij een frontale of zijwaartse vergroot de gestroomlijnde vorm van de bumper de kans op afwending van contact tussen voorwielen van de tractor en medeweggebruiker. Een andere eigenschap van Tractorbumper is het kunnen verstellen van de hoogte van de bumper door middel van de hefarmen. Hierdoor kan er gereden worden met een bumper op de wettelijk vastgestelde 40 cm hoogte. Dit is namelijk de hoogte van de bumper van een auto.

Praktisch gebruik

Een Tractorbumper heeft daarnaast nog meer functionaliteit, namelijk de geïntegreerde opbergbak en een optioneel frontgewicht. Dit laatste zorgt ervoor dat een standaard frontgewicht wordt vervangen door een veilig frontgewicht, de Safetyweight modellen.