Tractorbumper

Veilig landbouwverkeer: hoe te bereiken?

HomeVeilig landbouwverkeer: hoe te bereiken?

Landbouwvoertuigen zijn regelmatig betrokken bij (ernstige) ongevallen op de weg. Met elkaar streven we naar veilig landbouwverkeer, maar de vraag is: hoe kunnen we dit bereiken? In dit artikel lichten we graag het één en ander voor je toe omtrent dit onderwerp. We proberen hiermee bij te dragen aan bewustwording over veilig landbouwverkeer.

1. Een verantwoordelijke bestuurder

Dit is wellicht een open deur, maar ook voor landbouwvoertuigen geldt natuurlijk dat verkeersveiligheid begint bij de bestuurder. Hoe is jouw rijgedrag? Ben jij een gentleman of ‘neem’ je toch nog weleens onterecht voorrang?

Vergeet niet dat je je in een enorm voertuig bevindt. Dat maakt medeweggebruikers ontzettend kwetsbaar. De gemiddelde auto is natuurlijk niet opgewassen tegen de massa van een tractor. Een kleine botsing kan daarom grote gevolgen met zich meebrengen. Veilig landbouwverkeer begint bij jezelf als bestuurder.

2. Oog voor de omgeving

Ben jij je continu bewust van de acties die jij uitvoert op de weg of droom je nog weleens weg tijdens een ritje in je tractor? Als bestuurder van een landbouwvoertuig is het van groot belang dat je met je volledige aandacht op de weg gericht bent.

Veilig rijgedrag is essentieel voor het voorkomen van ongelukken. Hierbij draait het vooral om oog te hebben voor je omgeving. Let op de verkeerssituatie, schat risico’s goed in en probeer adequaat te reageren op onverwachte gebeurtenissen.

3. Een veilig voertuig

Zorg voor te allen tijde voor een voertuig wat veilig deel kan nemen aan het verkeer. Wanneer heeft jouw tractor voor het laatst een onderhoudsbeurt gehad? Houd dit goed bij en voer tijdig onderhoud uit of laat dit doen door specialisten. Bij een zwaar voertuig zoals een tractor maken goede remmen een groot verschil. Let daarnaast op je belading, mocht je deze hebben. Zorg ervoor dat deze goed verzekerd is en houd rekening met een langere remweg.

Veilig landbouwverkeer met Tractorbumper

Met onze tractorbumpers vergroot je de veiligheid van je voertuig. Deze bieden namelijk vele voordelen. Door deze aan de tractor te bevestigen, wordt de ruimte tussen de wielen en bumper verkleind. Dit levert minder risico op bij een botsing.

Naast het technische aspect op het gebied van veiligheid, dien je ook rekening te houden met je zichtbaarheid. Het is voor andere weggebruikers vaak lastig in te schatten welke ruimte jij als landbouwvoertuig inneemt op de weg. Een tractorbumper verhoogt de zichtbaarheid van tractoren door middel van LED-breedteverlichting, contourverlichting, markeringsstokken en rood-wit panelen. Dit alles zorgt ervoor dat anderen je eerder opmerken.

Meer informatie nodig?

Onze tractorbumpers zijn het perfecte middel om bij te dragen aan veilig landbouwverkeer. Deze zijn in onze shop verkrijgbaar voor vrijwel alle tractormerken. Wilt u meer informatie over de tractorbumper? Onze klantenservice beantwoordt al uw vragen. Wij zijn telefonisch te bereiken via 06 13 68 00 95 of per mail via info@tractorbumper.com.