Producten

De volgende versies van Tractorbumper zijn beschikbaar:

Basic

Tractorbumper Basic

Meest eenvoudige bumper

Premium

Tractorbumper Premium

Bumper met geïntegreerde bak

SW

SafetyWeight

Frontgewicht met verlichting en markering. Gewicht van 600 tot 1100 kg.

SW_Plus

SafetyWeight Plus

Frontgewicht met verlichting en markering. Gewicht van 1200 tot 2000 kg

Gemiddeld vallen er jaarlijks 16 doden en 100 ernstig gewonden bij ongevallen met landbouwverkeer. (klik hier voor meer informatie)

Nieuwe tractoren worden steeds groter en kunnen steeds sneller rijden. Snelheden van 50 tot 60 km per uur zijn niet uitzonderlijk. Bij een (frontale) aanrijding worden de gevolgen hierdoor ook steeds groter, getuigen ook de afbeeldingen hiernaast.

Tractorbumper moet onze veiligheid op de weg verbeteren en heeft de volgende sterke punten:

Zichtbaarheid

Tractoren zijn in het midden voorzien van 2 koplampen. Verder zitten er bij de cabine 2 breedte lampen. Omdat de cabine smaller is dan de tractor, geven deze lichten niet de breedte van de machine aan. Met de bumper vooraan de tractor is het voor overige weggebruikers veel duidelijker hoe breed het voertuig is, vanwege de verlichting over de gehele breedte.

Veiligheid bij een aanrijding

De niet afgeschermde voorwielen van tractoren vormen een groot risicopunt bij een frontale aanrijding. Het frame van de tractorbumper helpt dit gebied te beschermen. Hierdoor kunnen ernstige gevolgen bij aanrijdingen met tractoren verminderd worden, zowel voor als tussen de wielen. Door de bumper op de goede hoogte te zetten, onderzijde 40 cm van de grond, hangt deze op dezelfde hoogte als de bumper van auto’s.

Uw voordelen

Bij grotere (bouw-)projecten wordt er vaak werk aanbesteed op basis van inschrijvingen. Naast de prijs waarvoor ze het werk kunnen verrichten, moet er vaak een plan van aanpak voorgelegd worden waarin staat hoe de aannemer te werk zal gaan. Grote bouwondernemingen en overheden hebben veiligheid erg hoog in het vaandel staan. Als u als ondernemer een plan van aanpak maakt waarin u aangeeft dat u met een tractorbumper rijdt om de zichtbaarheid en veiligheid te vergroten, weegt dit sterk mee in de aanbesteding.

Tractorbumper

De belangrijkste punten voor een tractorbumper:

Afscherming

Helpt te afscherming van de voorwielen

Verlichting

Duidelijk breedte zichtbaar

Rechtzaak na een aanrijding

Bewijs dat je genoeg aan veiligheid hebt gedaan

Verplicht (grote) bouwprojecten

Extra punten in het bestek op gebied van Veiligheid

Waardering

Meer waardering overige weggebruikers

Ervaring gebruikers

Ontspannen rijden omdat andere de breedte goed inschatten.

Tijdens de Opendag bij Slecoma in boekel waren meerdere veilig frontgewichten ( SafetyWeight) te zien.

DSC_0822

Tijdens de introductie van de nieuwe McCormick X7 was deze voorzien van een SafetyWeight frontgewicht. Deze combinatie haalde de voorpagina van het maandblad “TREKKER”

IMG-20150828-WA0009

IMG-20150828-WA0010

Tijdens de Werktuigdagen in Oudenaarde waren 2x SafetyWeight frontgewichten te aanschouwen. Vooral aan de grote Challenger rupstrekker van Klaas Fekkes trok veel bekijks.

tractorbumperIMG_20150927_141628

 

In het “Brabants Dagblad” was een artikel te vinden met uitleg over het nieuwe  trekkerrijbewijs met de eisen. 

Hierin wordt via het overzicht https://www.thinglink.com/scene/658410341285232640 dieper ingegaan op alle aspecten waar de trekkercombinatie aan moet voldoen.

lestrekker_bumperveiligheid_trekkertraktorrijbewijs

Ook in de virtuele wereld is de tractorbumper/ SafetyWeight beschikbaar. In het spel “Farmsimulator” zijn verschillende modellen te kiezen.

tractor-bumper-basic (1)Sicheren Frontgewichten
1013313_628247960574731_285486849_nsichere landwirtschaftliche Verkehr

Contact

Bent u geïnteresseerd in één van onze producten? Aarzel dan niet om contact op te nemen. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen of het formulier hiernaast invullen.

Naar contact

Dealer*Eindgebruiker*